Whatsapp
Sizi Arayalım

Eskişehir Psikoteknik Merkezi

Psikometri araç sürücülerinin mutlaka alması gereken eğitimlerden biridir. Psikometri ile sürücülerin hafıza ve muhakeme yetenekleri, algı, dikkat dağınıklığı kontrol edilir.

Eskişehir Psikoteknik Merkezi

Bu teknik sürücü koltuğuna oturanlar için, motor becerilerinin, tepki hızı, vücut koordinasyon becerilerinin ve psikomotor becerilerini ölçümlenmesini içermektedir.

Bilhassa ticari araç kullananlar için son derece önemli olan psikoteknik belgesi sürücülerin, risk almak, saldırganlık, öz kontrol ve ani bir durumda davranış biçimlerini kapsamaktadır. Bu test ile sürücülerin davranış, kişilik özellikleri, ve motor becerileri test edilerek, standart bir sürücü olma potansiyeli ölçülür.

Psikoteknik belgesi trafikteki diğer sürücü ve yayaların güvenliği için oldukça önemlidir. Şoförlük mesleği yapan kişilerin her 5 yılda bir psikoteknik belgesi alması zorunludur.

Eskişehir'de  Psikoteknik Belgesi Nereden Alınır ?

Türkiye karayolları taşıma yönetmeliğince alınması zorunlu kılınan psikometri belgesi, araç sürücülerinin güvenli bir şekilde trafiğe çıkmaları ve ticari araç kullanırken psikolojik durumlarının nasıl şekilleneceği konusunda fikirlerinin olmasını sağlayan birtakım uygulamalar sonunda verilen belgedir. Psikoteknik belgesi belli bir ücret karşılığında sürücü kursları ve kurumları tarafından açılan ders ve sınavlara girilerek alınır.

Belli bir tarihte verilen psikoteknik belgesi dersleri ve sınavları, sürücülerin motor becerilerine hitap edilecek düzeyde uzmanlar tarafından, gözlem ve test ile yapılır. Eskişehir’de Psikoteknik Belgesi almak için;  BAŞVUR

Eskişehir Psikoteknik Belgesi Ücreti

Belli test aşamalarından geçilerek verilen psikoteknik belgesinin güvenli bir kurumdan alınması gerekir. Ticari araç kullanan sürücülerin zorunlu olarak alması gereken psikoteknik belgesinin fiyatları eğitim ve sınavın uygulandığı kurs ve kuruma göre değişkenlik göstermektedir. Psikoteknik belgesi fiyatları hakkında bilgi almak için Eskişehir Efe Sürücü Kursu ile iletişime geçebilirsiniz.

Diğer Blog Yazıları

İletişim

Yeni yolculuklarınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

ESKİŞEHİR

EFE Sürücü Kursu Hoşnudiye Mahallesi İsmet İnönü 1 Caddesi No:15 Tepebaşı/Eskişehir

+90 (222) 281 00 25

Eskişehir Doğan İş Makinaları 0 222 281 00 25

Eskişehir SRC Kursu 0 222 281 00 23

Eskişehir Doğan Psikoteknik 0 222 281 00 25

Haritada Göster

Ad, Soyad
Telefon
E-Posta
Mesajınız
Güvenlik Kodu

Kişisel verileriniz, Aydınlatma Metni kapsamında işlenmektedir. Gönder butonuna basarak Aydınlatma Metni'ni Çerez Politikası’nı okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.