Whatsapp
Sizi Arayalım

Src Belgesi Nedir, Ne için alınır ?

Ticari Yolcu ve Yük taşımacılığı yapan bütün sürücülerin SRC ve Psikoteknik Belgelerine sahip olması zorunludur.

Src Belgesi Nedir, Ne için alınır ?

SRC Nedir ve SRC Belgeleri Neden Önemlidir?

Ticari amaçla kullanılan taşıtların sürücülerinin mesleki yeterliliklerini ve bilgi düzeylerini belirler. SRC belgesi ve psikoteknik, ticari olarak yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçların kullanımı için zorunlu bir belgedir.

SRC belgesi alabilmek için, sürücülerin SRC kurslarına katılmaları ve kurs sonrasında başarılı bir şekilde sınavı geçmeleri gerekmektedir. SRC belgesi, sürücülerin taşımacılık sektöründe çalışabilmeleri için gereklidir.

Eskişehir SRC Kursları Hakkında

Eskişehir'de SRC belgesi almak isteyen sürücüler, Eskişehir SRC kurslarına katılabilirler. Bu kurslar, sürücülere SRC sınavına hazırlık yapma, sınavda çıkabilecek sorulara karşı hazırlıklı olma ve SRC belgesi alabilme şansını artırma konularında yardımcı olur.

Eskişehir Doğan SRC kursu, 33 yıllık deneyimi ve nitelikli eğitmenler kadrosuyla eğitim vermektedir.  Bu eğitmenler, sürücülerin mesleki yeterliliklerini artırmak ve ticari taşımacılık sektöründe güvenli sürüş konusunda farkındalık yaratmak için kurslarda pratik ve teorik eğitimler sunarlar.

Eskişehir SRC Kursu Hakkında

Eskişehir SRC kursları arasında, SRC belgesi almak isteyen sürücülerin tercih edebileceği bir diğer seçenek de Eskişehir Doğan SRC kursu'dur. Bu kurs, sürücülerin mesleki yeterliliklerini geliştirmek ve SRC belgesi alabilme şanslarını artırmak için tasarlanmıştır.

Eskişehir Doğan SRC kursu, sürücülere hem teorik hem de pratik eğitimler sunar. Teorik eğitimlerde, sürücüler SRC sınavında çıkabilecek sorulara hazırlanırken, pratik eğitimlerde sürücüler ticari amaçla kullanılan araçları kullanma konusunda deneyim kazanırlar.

SRC Belge Çeşitleri Nelerdir?

SRC belgesi, ticari amaçla kullanılan araçların sürücülerinin mesleki yeterliliklerini belirleyen bir belgedir. SRC belgesi çeşitleri, sürücülerin taşımacılık sektöründe çalışabilecekleri farklı alanları belirlemek için kullanılır. SRC belge çeşitleri şunlardır:

  1. SRC1 Belgesi: Bu belge, uluslararası yolcu taşımacılığı yapan araçların sürücüleri için gereklidir. (SRC1 belgesine sahip sürücüler hem yurtiçi hem de yurtdışı yolcu taşımacılığı yapabilmektedir.)

  2. SRC2 Belgesi: Bu belge, yurtiçin yolcu taşımacılığı yapan araçların sürücüleri için gereklidir.

  3. SRC3 Belgesi: Bu belge, uluslararası yük taşımacılığı yapan araçların sürücüleri için gereklidir. (SRC3 belgesine sahip sürücüler hem yurtiçi hem de yurtdışı yük taşımacılığı yapabilmektedir.)

  4. SRC4 Belgesi: Bu belge, yurtiçi yük taşımacılığı yapan araçların sürücüleri için gereklidir ve SRC2 belgesinin yanında alınabilir.

 

2023 SRC Ehliyet Cezası Ne kadar ?

  • SRC Belgesi olmadan ticari araç kullanan sürücülere ve araç ruhsat sahiplerine ayrı ayrı ceza uygulanmaktadır.

* MADDE 43 2.Fıkra
Yetki belgesi sahipleri, ilgili mevzuat hükümlerine uygun bir taşıtı, nitelikli şoför ve yardımcı personel ile sefere göndermek, şoförlerinin sürücü ve mesleki yeterlilik belgelerinin yanlarında bulunup bulunmadığını kontrol etmek, geçerli araç muayenesi olmayan ve teknik şartlara uymayan taşıtlarının trafiğe çıkmasına engel olmak, güzergâh mesafesini dikkate alarak yeteri kadar şoför bulundurmakla yükümlüdürler.

Src belgesi bulunmayan sürücüye 1420 TL, firma sahibine ise 3584 TL olmak üzere toplam 5004 TL ceza kesilmektedir. 

CEZA SEBEBİ CEZA TUTARI CEZAYI ÖDEYECEK KİŞİ
SRC belgesi alma zorunluluğu 1.420,00 TL. Sürücü
SRC / ADR Sertifikalı sürücü istihdam etme
zorunluluğu
3.584,00 TL.. Taşımacı(Firma Sahibi)
Psikoteknik Belgesi Almamanın Cezası 1.181,00 TL. Sürücü

 

Diğer Blog Yazıları

İletişim

Yeni yolculuklarınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

ESKİŞEHİR

EFE Sürücü Kursu Hoşnudiye Mahallesi İsmet İnönü 1 Caddesi No:15 Tepebaşı/Eskişehir

+90 (222) 281 00 25

Eskişehir Doğan İş Makinaları 0 222 281 00 25

Eskişehir SRC Kursu 0 222 281 00 23

Eskişehir Doğan Psikoteknik 0 222 281 00 25

Haritada Göster

Ad, Soyad
Telefon
E-Posta
Mesajınız
Güvenlik Kodu

Kişisel verileriniz, Aydınlatma Metni kapsamında işlenmektedir. Gönder butonuna basarak Aydınlatma Metni'ni Çerez Politikası’nı okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.